Museet for Samtidskunst
Onsdag 19. juni 2019 kl 17-20
Lokalt og autentisk: Et madlavningskursus om fermentering
Onsdag 21. august 2019 kl 17-20
Æstetik og ekstravagance: Et madlavningskursus om østers og anretning
Onsdag 28. august 2019 kl 17-20
Forråd og fremtid: Et madlavningskursus om syltning
OM UDSTILLINGEN SOMMER
Selvplukket ramsløg, invasive østers og en apokalyptisk foodtruck. Kunstner og kok Søren Aagaard går i kødet på tidens madkultur med en ny udstilling på Museet for Samtidskunst. Læs mere her.
Æstetik og ekstravagance
(UDSOLGT) Et madlavningskursus om østers med Søren Aagaard og madskribent, Lars Bjerregaard
Kunstneren folder sit værk ud i den hvide kube, kokken på sin tallerken. På den hvide tallerken anretter kokken med nøje præcision sin servering i farve- og teksturkoordinerede kunstværker. Den særlige stemning af andagt og ro, der ifølge kunstkritiker Brian O’Doherty fortsat hænger ved museumsrummet stammer fra kunstens tid som kirkelig og royal. På samme måde hænger noget af det aristokratiske også fast i den fine haute cuisine restaurant, hvor man lader sig opvarte af tjenere i elegante omgivelser. Noget af kirkens og kongens glimmer er blevet hængende ved både kunsten og kogekunsten. Det er luksus: At kunne købe sig til en kongelig oplevelse.
I løbet af aftenens madkursus skal vi smage, anrette og tilberede østers. Samtidig vil udstillingens kunstner Søren Aagaard og madskribent Lars Bjerregaard sammen med deltagerne tale om æstetik og ekstravagance i kunst og madlavning.
Lars Bjerregaard er en af Danmarks mest kendte madskribenter og debattører. Han har igennem de sidste otte år været restaurantanmelder på Information, skribent på Munchies og klummeskribent i Politiken. Han er desuden radiovært på Heartbeats.
Udstillingen er åben for gæster under madkurserne.
Antal deltagere: 8
Billetter købes her.