Gå til hovedindhold
Museet for
Samtidskunst
  • Udstillinger
  • Arrangementer
  • Podcast
  • Samling & Arkiv
  • Forskning
  • Læring
  • Dansk
  • English
  • Åbningstider
  • Om museet
  • Projekter
  • Kontakt
  • Presse
Search Facebook Vimeo Newsletter

Sted:

Museet for Samtidskunst

Onsdag 19. juni 2019 kl 17-20
Lokalt og autentisk: Et madlavningskursus om fermentering

Onsdag 21. august 2019 kl 17-20
Æstetik og ekstravagance: Et madlavningskursus om østers og anretning

Onsdag 28. august 2019 kl 17-20
Forråd og fremtid: Et madlavningskursus om syltning

OM UDSTILLINGEN SOMMER
Selvplukket ramsløg, invasive østers og en apokalyptisk foodtruck. Kunstner og kok Søren Aagaard går i kødet på tidens madkultur med en ny udstilling på Museet for Samtidskunst. Læs mere her.

Pris:
150 kr. inkl. entré til museet (+ billetgebyr)

Æstetik og ekstravagance

Workshop
Onsdag, 21. august 2019 - 17:00 - 20:00

(UDSOLGT) Et madlavningskursus om østers med Søren Aagaard og madskribent, Lars Bjerregaard

Kunstneren folder sit værk ud i den hvide kube, kokken på sin tallerken. På den hvide tallerken anretter kokken med nøje præcision sin servering i farve- og teksturkoordinerede kunstværker. Den særlige stemning af andagt og ro, der ifølge kunstkritiker Brian O’Doherty fortsat hænger ved museumsrummet stammer fra kunstens tid som kirkelig og royal. På samme måde hænger noget af det aristokratiske også fast i den fine haute cuisine restaurant, hvor man lader sig opvarte af tjenere i elegante omgivelser. Noget af kirkens og kongens glimmer er blevet hængende ved både kunsten og kogekunsten. Det er luksus: At kunne købe sig til en kongelig oplevelse.

I løbet af aftenens madkursus skal vi smage, anrette og tilberede østers. Samtidig vil udstillingens kunstner Søren Aagaard og madskribent Lars Bjerregaard sammen med deltagerne tale om æstetik og ekstravagance i kunst og madlavning.

Lars Bjerregaard er en af Danmarks mest kendte madskribenter og debattører. Han har igennem de sidste otte år været restaurantanmelder på Information, skribent på Munchies og klummeskribent i Politiken. Han er desuden radiovært på Heartbeats.

Udstillingen er åben for gæster under madkurserne.

Antal deltagere: 8

Billetter købes her.

Udstillinger

  • Aktuelle & kommende
  • Tidligere

Arrangementer

  • Aktuelle & kommende
  • Tidligere

Projekter

  • Aktuelle
  • Tidligere
Adresse

Museet for Samtidskunst
Museum of Contemporary Art
Bagtæppet 10
DK-4000 Roskilde
+45 4631 6570
info@samtidskunst.dk
CVR: 16419907

  • Samling & Arkiv
  • Forskning
  • Læring
  • Cookie- og privatlivspolitik

Om museet

  • Om museet
  • Historie og bygninger
  • Medarbejdere
  • Vision/mission
  • Årsberetninger