Gå til hovedindhold
Museet for
Samtidskunst
  • Udstillinger
  • Arrangementer
  • Podcast
  • Samling & Arkiv
  • Forskning
  • Læring
  • Dansk
  • English
  • Åbningstider
  • Om museet
  • Projekter
  • Kontakt
  • Presse
Search Facebook Vimeo Newsletter

Sted:

Museet for Samtidskunst

Onsdag 19. juni 2019 kl 17-20
Lokalt og autentisk: Et madlavningskursus om fermentering

Onsdag 21. august 2019 kl 17-20
Æstetik og ekstravagance: Et madlavningskursus om østers og anretning

Onsdag 28. august 2019 kl 17-20
Forråd og fremtid: Et madlavningskursus om syltning

OM UDSTILLINGEN SOMMER
Selvplukket ramsløg, invasive østers og en apokalyptisk foodtruck. Kunstner og kok Søren Aagaard går i kødet på tidens madkultur med en ny udstilling på Museet for Samtidskunst. Læs mere her.

Pris:
150 kr. inkl. entré til museet (+ billetgebyr)

Forråd og fremtid

Workshop
Onsdag, 28. august 2019 - 17:00 - 20:00

Et madlavningskursus om syltning med Søren Aagaard og Simon Weber Marcussen fra Dansk Tang

Værket hawwāh, 2019, fra Søren Aagaards udstilling SOMMER, har form af en rusten streetfood-truck halvt nedsunket i sandet. Overmalet og ramponeret, med smeltet plastikinteriør og store dynger af tang, ligner vognen noget, der har overlevet apokalypsen. Med hawwāh peger Søren Aaggaard på, at vores madkultur kan blive vores undergang. hawwāh er det hebraiske navn for Eva, som i syndefaldsmyten lod sig friste og spiste af det forbudte æble. Men hvad skal vi egentlig gøre for at undgå apokalypsen? Hvordan skal vores madvaner ændres og udvikle sig for at sikre vores klode? Hvad er fremtidens mad, hvad smager den af, og hvordan tilbereder og opbevarer vi den?

Under aftenenes kursus vil deltagerne lære syltningens kunst. Og sammen med Søren Aagaard og Simon Weber Marcussen fra Dansk Tang skal vi tale om syltning, fermentering og rygning af kød og grønt, om tang som fremtidens hverdagsmad samt debattere, hvornår økologi er bæredygtigt, og om det overhovedet er muligt at gøre alt rigtigt.

Simon Weber Marcussen. Formand for DSO (Danish Seaweed Organisation). Partner i Dansk Tang.

Udstillingen er åben for gæster under madkurserne.

Antal deltagere: 8

Billetter købes her.

Udstillinger

  • Aktuelle & kommende
  • Tidligere

Arrangementer

  • Aktuelle & kommende
  • Tidligere

Projekter

  • Aktuelle
  • Tidligere
Adresse

Museet for Samtidskunst
Museum of Contemporary Art
Bagtæppet 10
DK-4000 Roskilde
+45 4631 6570
info@samtidskunst.dk
CVR: 16419907

  • Samling & Arkiv
  • Forskning
  • Læring
  • Cookie- og privatlivspolitik

Om museet

  • Om museet
  • Historie og bygninger
  • Medarbejdere
  • Vision/mission
  • Årsberetninger