Museet for Samtidskunst
Onsdag 19. juni 2019 kl 17-20
Lokalt og autentisk: Et madlavningskursus om fermentering
Onsdag 21. august 2019 kl 17-20
Æstetik og ekstravagance: Et madlavningskursus om østers og anretning
Onsdag 28. august 2019 kl 17-20
Forråd og fremtid: Et madlavningskursus om syltning
Om udstillingen SOMMER
Selvplukket ramsløg, invasive østers og en apokalyptisk foodtruck. Kunstner og kok Søren Aagaard går i kødet på tidens madkultur med en ny udstilling på Museet for Samtidskunst. Læs mere her.
Lokalt og autentisk
Et madlavningskursus om fermentering med Søren Aagaard og kok, Anna Østergaard Laursen
Noma har lige generobret sin anden Michelinstjerne og det Nye Nordiske Køkken har rullet over landet, så ramsløg, tang og urgamle kornsorter nu er til at finde i de fleste dyre supermarkeder. Samtidig er hundredvis af streetfood-vogne og hele streetfood-haller skudt op i Danmark, hvor man ved de små, kulisseagtige boder kan købe eksotiske vietnamesiske, mexicanske og japanske håndholdte snacks og drømme sig til et fjernt madmarked. Det er autentisk og lokalt, der hvor det stammer fra, men er det autentisk, når det tages ud af det lokale? Og er det lokale altid autentisk?
I løbet af aftenens madkursus vil deltagerne lære at fermentere årstidens grøntsager. Samtidig vil udstillingens kunstner, Søren Aagaard, og kokken Anna Østergaard Laursen sammen med deltagerne tale om det lokale og det autentiske.
Anna Østergaard Laursen er uddannet kok og har sideløbende med sin uddannelse arbejdet med maddesign og kunst, som hun sidenhen har gjort til sin levevej i sin egen virksomhed Edible.
Udstillingen er åben for gæster under madkurserne.
Antal deltagere: 8